Bæredygtighed

Bæredygtighed

Bæredygtighed, miljø og klima hos H.C. Andersens Flyttefirma

Vores branche forbinder man sjældent med bæredygtighed – men det er vi i gang med at lave om på!

Vi mener, at alle skal tage ansvar og bidrage så godt de kan til at skubbe verden i en mere grøn og bæredygtig retning. Derfor har vi i foråret 2020 taget første skridt på vejen mod selv at blive så bæredygtige som muligt. 

Væksthuset Rosendal & Co har udarbejdet en rapport til os, som har kigget alle vores aktiviteter gennem i krogene. Rapporten indeholder ideer til bæredygtige tiltag, som vi kan bruge til at reducere vores virksomheds negative påvirkning af miljø og klima.  Vi har ydermere fået en handlingsplan for implementeringen af disse, så vi er sikret at komme i mål med vores vision.

Rapporten er skrevet med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål, der har til formål at sikre en bæredygtig udvikling på globalt plan. 

Vi har fået udpeget de mål, som vi støtter op om. Disse er mål 8 og 12. 

 

Bæredygtighed

Mål 12 -Ansvarligt forbrug og produktion 

Mål 12 har til formål at sikre bæredygtigt forbrug og forbrugsformer. Det handler altså om at reducere vores fodaftryk på naturen ved at ændre den måde vi producerer og forbruger på. 

Vi ønsker at tage ansvar for den negative påvirkning af naturen, miljøet og klimaet, som er forbundet med vores ydelser. 

Her ligger vi særlig vægt på, hvordan vi kan reducere udledningen, der kommer fra vores transport. 

Et andet punkt vi har fokus på, er vores ressourceforbrug. 

Vi vil begrænse brugen af flyttekasser, pap og indpakningsmateriale mest muligt, men i særdeleshed sikre, at disse materialer stammer fra en bæredygtig produktion, og bliver afleveret til genanvendelse. Dermed er vi med til at støtte op om: 

 

Delmål 12.5

’’Inden 2030 skal affaldsmængden væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.’’

 

Vi ønsker ydermere at bidrage til at reducere vores påvirkning i de dele af produktionskæden, vi ikke selv er ansvarlige for. Her er der især tale om at sikre bæredygtig indvinding af det træ, som vores flyttekasser er lavet af. Dermed er vi med til at støtte op om:

Delmål 12.2 

’’Inden 2030 skal der opnås en bæredygtig forvaltning og effektiv udnyttelse af naturressourcer.’’

 

Bæredygtighed

Mål 8 -Anstændige job og økonomisk vækst 

Mål 8 har til formål at fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse, samt anstændigt arbejde til alle. 

Vi vil bidrage til dette, ved at stille krav til os selv, vores forhandlere og samarbejdspartnere. Vi mener bæredygtig udvikling er en nødvendighed, som ikke behøver at begrænse den økonomiske vækst. Vi skal stå sammen for at sikre, at det bliver normalen.

Delmål 8.4

’’Gradvist forbedre indtil 2030 den globale ressourceudnyttelse inden for forbrug og produktion, og forsøge at afkoble økonomisk vækst fra miljøforringelse, i overensstemmelse med den 10-årige Ramme for Programmer for Bæredygtig Forbrug- og Produktion, med de udviklede lande i spidsen.’’

 

Vi agerer også indenfor social bæredygtighed og vil være med til at sikre job og uddannelse - særligt for unge. Derfor har vi både praktikanter, lærlinge og unge i aktivering. På denne måde kan de gennemføre en uddannelse, få brugt deres kompetencer og få erhvervserfaring med i bagagen. De unge vil stå stærkere i fremtidige ansættelsessituationer på baggrund af de kompetencer de tilegner sig hos os. Dermed er vi med til at støtte op om: 

Delmål 8.6

’’Inden 2020 skal andelen af unge, der ikke er i beskæftigelse eller under uddannelse væsentligt reduceres.’’

Nedenfor ses vores miljø- og klimapolitik, der konkret fortæller om vores arbejde med miljømæssig bæredygtighed. Herunder vores vision, hvordan vi tager ansvar, hvad vi på nuværende tidspunkt gør og hvad vi vil arbejde hen imod.

 

Miljø – og klimapolitik

Vision

Vi ønsker at verden skal gå i en mere bæredygtig retning, og tager ansvar for, at der tages hensyn til miljø og klima i vores egne aktiviteter.
Vi har en vision om at være med til at sikre et ansvarligt ressourceforbrug, der sikrer naturressourcer til de kommende generationer.

Ansvar

Vi støtter op om FN’s Verdensmål nummer 8 og 12, der har til formål at skubbe verden i en mere bæredygtig retning.
I vores virksomhed tager vi ansvar via vores indkøb, ydelser, brugen af vores udstyr og sørger for, ar det bliver bortskaffet korrekt for at sikre genanvendelse. På den måde, er vi med til at støtte op om at nedsætte ressourceforbruget – både for os og vores kunder.
Vi har en handlingsplan, der holder os op imod vores vision og sikrer, at vi kommer i mål. Den indeholder konkrete mål for implementering af bæredygtige tiltag, der sikrer os, at det er den retning vi løbende vil bevæge os i.

Dette gør vi ved at:

 • Indkøbe FSC-mærkede flyttekasser, som er fremstillet af 100% genanvendt materiale 
 • Udleje vores flyttekasser for at sikre, at disse bliver brugt så meget som muligt
 • Vejlede vores kunder til korrekt antal af flyttekasser og indpakningsmateriale, for opnå en så lille affaldsmængde som muligt
 • Køre på genbrugsstationer for at sikre korrekt genanvendelse af materialer – både vores eget og kunders
 • Have LED lys og sensorer installeret på vores lagere for at reducere strømforbruget
 • Have alt administrativt digitalt for at undgå brug af papir
 • Køre i biler med motorer, der udleder mindst muligt

Vi vil arbejde på:

 • At stille krav til vores leverandører om at de skal have bæredygtighed implementeret i deres processer/og eller bruge miljørigtige produkter  
 • At blive en del af Miljøvenlig Pakning, for at være med til at sprede budskabet om vigtigheden af ansvarligt forbrug
 • Indgå et samarbejde med en støtteorganisation, der bidrager til opretholdelse af træ som en bæredygtig ressource
 • At få en CO2-neutral hjemmeside, der vil nedsætte vores belastning af miljø og klima 
 • At nedsætte vores strømforbrug ved at installere timere, sensorer og skifte til sparepærer på vores kontorer
 • At indkøbe el-biler, der kan bruges på de ture, hvor rækkevidden tillader det

Indhent tilbud

Få et gratis uforpligtende tilbud på din flytning

Indhent tilbud

Bliv ringet op

Skal vi fortælle dig om de mange muligheder?

Ja tak, ring mig op Beskeden er sendt
x


UOVERTRUFFEN.

"Vi er mere end tilfredse - Jeres ansatte er simpelthen SÅ søde og service mindede – nedpakning og selve flytningen forløb over al forventning. Inden de gik tilbød drengene at hjælpe os af med indpakningspapiret! Viser bare stort overskud og det sidste man husker om sin flytning - Bedre visitkort kan man ikke efterlade. " Majbritt Pedersen

Fantastisk flyttefirma

"Fantastisk flyttefirma, god pris og god til at overholde aftale. Vi havde tre friske og dygtige flyttemænd og de var fantastiske. De var venlige og rare og var gode til at vise vores tre børn flyttebilen og gode til at lade dem hjælpe til. De var gode til at tage fra og super effektive. De tre var med til at gøre vores flytning så nem som muligt. Vi vil virkelig anbefale H.C Andersens flyttefirma og de tre gæve og dygtige flyttemænd." Stefan

Billig flytning med super service

"Vi flyttede den 27. december fra Frederiksberg til Værløse, tiltrukket af den billige pris. Vi flyttede 89 m2 fra 1. sal plus et kælderrum, og det tog ca. 3 timer - både før, under og efter var der høj service og venlige mennesker." Jens Kristian Villadsen

Super god oplevelse

"Det var en super god oplevelse at benytte H.C. Andersens Flyttefirma. Der var styr på det hele lige fra leveringen af flyttekasserne til selve flytningen. Desuden var flyttemændene meget imødekommende, flittige og løsningsorienterede." Maiken Luvin